Συμμετοχή μαθητριών του ΓΕ.Λ. Ευηνοχωρίου σε Βραδιά Ποίησης

Το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 και ώρα 8:00 μ.μ. στο κτίριο Χρυσόγελου στο Μεσολόγγι είχαμε τη χαρά να απολαύσουμε μια υπέροχη βραδιά ποίησης που διοργανώθηκε από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου. Στην εκδήλωση που είχε τον τίτλο “ Μιλάμε για την Ποίηση, διαβάζοντας Ποίηση”, η ποιήτρια κα Βαρβάρα Χριστιά μας ταξίδεψε με στίχους της στο μαγικό κόσμο της Ποίησης, ξεδιπλώνοντας βαθιά νοήματα και γεμίζοντάς μας με όμορφα συναισθήματα.

Δύο μαθήτριες από το σχολείο μας καθώς και μαθητές και μαθήτριες από τα Λύκεια Μεσολογγίου απήγγειλαν με εξαιρετικό τρόπο ποιήματά τους, με κύρια αναφορά στον τόπο τους, ενώ μοναδικές στιγμές μας χάρισε το μουσικό αφιέρωμα στη μελοποιημένη ποίηση. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές για την επιτυχημένη αυτή εκδήλωση και ιδιαίτερα στα παιδιά.

Η μαθήτρια της Α΄ Τάξης του σχολείου μας, Ρ.Δ. μέσα από τους στίχους της, με σημείο αναφοράς τη λιμνοθάλασσα, θυμίζει τις δυσκολίες που πέρασε το Μεσολόγγι, προβάλλει την ιερότητα του τόπου και την αρχοντιά του και τονίζει την ιδέα της ελευθερίας.

Η μαθήτρια της Α΄Τάξης του σχολείου μας Σ.Μ. με το δικό της ποίημα μας μεταφέρει στις φυσικές, αγνές ομορφιές του τόπου της και σε αλλοτινές εποχές, πλημμυρίζοντας την ψυχή μας με χαρά, ηρεμία και αισιοδοξία.

Σχετικές δημοσιεύσεις